xx Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett Gls csomagpontba/automatába xx

Szeretettel köszöntelek a webshopban. Jó vásárlást kívánok!

Blog

Repceviasz

Repceviasz

A repceviasz miért a legjobb választás?

Az üveges gyertyáim fő eleme a növényi repceviasz , ezért választottam ezt a kiválóságot.

  • Biológiailag teljesen lebomlik.
  • Európában gyártják
  • Alacsonyabb szénlábnyoma van, mint a szójaviasznak
  • A repcét vetésforgóban termesztik
  • GMO mentes.
  • Ez egy állatkísérlet mentes és vegán viasz.
  • Nem bocsát ki semmilyen mérgező anyagot.
  • A viaszmaradványok egyszerűen lemoshatók meleg víz és szappan összekeverésével.
  • A repceviasz alacsony olvadáspontjának köszönhetően tovább ég, és kiváló illatdobást tesz lehetővé.

REPCEVIASZ – MIBŐL KÉSZÜL?

A repceviaszt a repcemagból kivont olajból állítják elő. A viasz kinyeréséhez a magokat megtisztítják, hántolják és összetörik. Ezután az olajat finomítják, hogy eltávolítsák a szennyeződéseket, és tovább dolgozzák repceviaszt. A repceviasz összetétele az előállítási módtól függően változhat, de zsírsavakból áll, amelyek közül az erukasav a legdominánsabb (jellemzően 40-50%), olajsav, linolsav és egyéb kisebb zsírsavak.

A REPCEVIASZ 7 JELLEMZŐI ÉS ELŐNYEI GYERTYÁKHOZ

  1. Természetes, megújuló és fenntartható
    A repceviasz egyik legjelentősebb tulajdonsága, hogy természetes és fenntartható gyertyakészítési lehetőség. A repce megújuló erőforrás, termesztése kevésbé intenzív gazdálkodási gyakorlatot igényel, mint más olajos magvak. Nem mérgező és biológiailag lebomlik, így környezettudatos fogyasztók számára környezetbarát választás.

  2. Környezetbarát
    A repceviasz biológiailag lebomlik, vagyis természetesen lebomlik anélkül, hogy károsítaná a környezetet. Égéskor nem bocsát ki káros vegyszereket vagy szennyező anyagokat a levegőbe, így zöldebb választás gyertyákhoz.

  3. Alacsonyabb szénlábnyom.
    A repce az Egyesült Királyságban és Európában honos. Más gyertyaviaszokhoz képest az Egyesült Királyságban és Európában a fogyasztók számára alacsonyabb szénlábnyommal rendelkezik, mivel más viaszokat az Egyesült Államokból vagy Dél-Amerikából importálnak
  4. Tiszta és füstmentes égés:
    A repceviasz olvadáspontja alacsonyabb, mint sok más gyertyaviasz, ami azt jelenti, hogy alacsonyabb hőmérsékleten ég. Ez tiszta és füstmentes égést eredményez, csökkentve a káros füstök és szennyező anyagok levegőbe kerülését. A repceviasz gyertyák nem termelnek fekete kormot, ami beszennyezheti a falakat, a mennyezetet és a bútorokat, így egészségesebb választás beltéri használatra.

  5. Kiváló illatdobás:
    A repceviasz nagy illatterhelési kapacitással rendelkezik, ami azt jelenti, hogy más viaszokhoz képest nagyobb mennyiségű illatolajat képes megtartani. Ez kiváló illatdobást eredményez, lehetővé téve, hogy a repceviaszból készült gyertyák égéskor erős és kellemes aromát bocsássanak ki. A repceviasz gyertyák ideálisak a hangulatos és hívogató légkör megteremtéséhez bármilyen térben.

  6. Sima és krémes megjelenés:
    A repceviasz sima és krémes megjelenésű, ami fényűző és kiváló minőségű megjelenést kölcsönöz a gyertyáknak. Természetes elefántcsont színű, amelyből könnyedén festhető egyedi színű gyertyák. A repceviasz jól tapad a tartályokhoz is, így tiszta és egyenletes égést tesz lehetővé alagútképződés vagy egyenetlen olvadás nélkül.

  7. Vegán és kegyetlenségmentes:
    A repceviasz növényi alapú viasz, így alkalmas vegánok és a kegyetlenségmentes termékeket kedvelők számára. Nem jár állati eredetű összetevők felhasználásával vagy állatokon végzett kísérletekkel, így etikus választás a gyertyakészítéshez.

Itt találod a repceviasz gyertyákat